Wednesday, November 5, 2014

Tips dapat anak comel gebu gebas macam anak Che Ta

Salam Semua..

Tiga empat hari ni penuh wall facebook dengan gambar baby girl primadona Malaysia, Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Cerita ni punyalah viral hinggakan tenggelam stori perlawanan bola sepak Piala Malaysia antara JDT dan Pahang sabtu lepas. Macam tu la kuatnya penangan baby Che Ta yang super comel ni. Ye la, tengok mak ayah dia la kan? Mak 40-an pon cun melecun macam anak dara, ayah pulak mix. Ape pun, ni semua nak tunjukkan indahnya dan hebatnya Dia yang Maha Kuasa sebagai pencipta. SubhanaAllah..



Nanti ada la tu bakal-bakal ibu atau mak-mak yang tengah pregnant duk tatap gambar anak Che Ta ni siang malam, kot-kot terkenan kat anak sendiri.. Hehe. Tak yah susah-susah, Liza ada tips macam mana nak dapatkan anak putih, kulit cantik gebu gebas macam anak cik Ta tu. Tapi muka ikot mak ayah masing-masing la, dah kenapa pulak nak anak korang ikot muka Zain Saidin tu.. Hihi

Caranya adalah, ibu yang sedang hamil digalakkan untuk mengambil Energizing Soy Protein (ESP) sepanjang proses kehamilan sehingga bersalin. Tak perlu banyak pun, ambil sekali sehari pun dah cukup. Ni bukan kisah dongeng macam lagu Stacy tu tau, ni kenyataan. Beberapa orang kawan Liza termasuklah Liza sendiri pon dah lalui benda ni. Anak Liza Alhamdulillah, lahir je tak de masalah kulit muka yang biasa berlaku kat baby-baby baru lahir. Comel je kulit dia walaupun tak seputih anak Che Ta. (Ye lah, dah mak ayahnya tak berapa nak putih.. Hihi). Tapi yang penting kulit dia sihat, tak de masalah. 

Antara kelebihan lain yang ibu hamil dapat apabila ambil ESP
  • Ibu hamil lebih bertenaga
  • Mengurangkan risiko ibu hamil terkena kencing manis ketika hamil (diabetis gestasi)
  • Merangsang penghasilan susu ibu sebaik sahaja selepas bersalin
  • Mengawal berat badan ibu hamil supaya tidak naik secara mendadak 
Mereka dah cuba, anda bila lagi?








Pertanyaan atau tempahan:
Email : sakura_biru87@yahoo.com
Call/ SmS/ WhatsApp : 019-364 4787



1 comment: